
Neste libro, “Variedades para os Soutos Novos” , Descríbense as variedades coas mellores características tecnolóxicas e produtivas para poñer nos novos soutos como variedades principais.

Artigo publicado no núm. 4 da revista Agroexpres (Revista de divulgación do agro galego), xuño 2022. Trátase dunha revisión das tarefas levadas a cabo no CIF de Lourizán dende o ano 1982 para poñer en valor as variedades tradicionais de castaña galega.

Nesta guía descríbese a clasificación de Fernández e Vega (2016), co obxectivo de facilitar a identificación dos diferentes niveis de severidade do lume no chan propostos no monte.

Os sistema de pica circular mecanizada (PCM) e o sistema de raión con motoserra eléctrica lixeira búscase mellorar a competitividade das producións de resina dos piñeirais galegos fronte ao método tradicional de pica de casca.

Os tratamentos preventivos, actuando sobre os combustibles forestais, ofrecen aos xestores unha oportunidade de mitigar proactivamente a severidade dos incendios forestais, ademais de restaurar a funcionalidade dos ecosistemas.

O Centro de Investigación Forestal de Lourizán (CIF Lourizán) seleccionou un grupo de familias de piñeiro pinaster con alta supervivencia á enfermidade, tras os ensaios realizados no invernadoiro.

Resúmense neste folleto titulado "Conservación e caracterización de castes e patróns híbridos de castiñeiro" as principais actividades e resultados no marco do convenio Fundación Juana de Vega - Agacal para a caracterización de castes tradicionais de castiñeiro e a transferencia deste material v

Explore options in Pinus pinaster stand management with adapted methods to improve compatibility between resin and timber uses.

Aínda que as situacións de maior risco para bens e persoas adoitan ter lugar no momento que se está producindo o incendio forestal, cando este é extinguido hai outra serie de cuestións que considerar.

En 2016 comezou o programa de mellora silvícola para o desenvolvemento dunha silvicultura avanzada e específica para o piñeiro do país mellorado.

Tras unha primeira posta a punto da técnica e as primeiras análises experimentais nas que xa se indicaba un diferente grao de tolerancia para distintos materiais vexetais resistentes avaliados, o CIF de Lourizán ofrece neste folleto divulgativo unha clasificación de híbridos MFR e de variedades t

O Centro de Investigación Forestal de Lourizán iniciou no ano 2016 unha serie de ensaios silvícolas, os cales se presentan neste tríptico, coa intención de obter nun futuro próximo plantacións de piñeiro sustentables, de calidade óptima e de alta produtividade que mellorarán a posición competitiv

O Centro de Investigación Forestal de Lourizán (CIF Lourizán) instalou, desde 2015, diversos ensaios para determinar as posibilidades de aproveitamento resineiro en Galicia para a especie Pinus pinaster Ait.

Con este pequeno libro queremos invitar a coñecer os traballos que se veñen desenvolvendo no Centro de Investigación Forestal de Lourizán.

No Centro de Investigación Forestal de Lourizán véñense desenvolvendo liñas de conservación, selección e mellora xenética das principais especies forestais de interese para Galicia, entre as que se atopa a cerdeira.

O nematodo da madeira do piñeiro, Bursaphelen-chus xylophilus (NMP), é o causante da enfermidade coñecida como o murchamento do piñeiro (Pine Wilt Disease, en inglés) que afecta a gran número de coníferas provocando o seu murchamento ata a morte.

Os incendios constitúen unha das perturbacións máis frecuentes e importantes que sufren os ecosistemas forestais de Galicia. Para limitar eses riscos requírese desenvolver un plan de continxencia, apoiado nunha serie de actuacións urxentes despois do incendio.

Caracterísitcas técnicas do túnel de combustión existente no CIF de Lourizán

Artigo da revista da Asociación Forestal de Galicia titulado A resinación e as súas posibilidades de encaixe nos piñeirais de Galicia

Foto-guía de combustibles forestales de Galicia y comportamiento del fuego asociado

Memoria de actividades realizadas polos centros de investigación dependentes do Instituto Galego da Calidade Alimentaria durante o período 2012 – 2015.

A intención deste libro é reunir información útil para os produtores de castaña e viveiristas galegos na elección das variedades e portaenxertos, nas súas técnicas de multiplicación, na instalación e coidado dos soutos e, finalmente, na identificación das pragas e enfermidades do castiñeiro e nas

Tríptico sobre o plumeiro ou carrizo da Pampa: principais medidas de prevención, control e eliminación no eido forestal.

Dous novos hortos de semente foron incluídos en 2016 no Rexistro Galego de Materiais de Base (DOG nº 6, do 12 de xaneiro de 2016) e no Catálogo Nacional de Materiais de Base (BOE nº145, do 16 de xuño de 2016) para a produción de MFR controlado (etiqueta azul).

Estudo de como se debe pontenciar o cultivo de cerdeiras mediante a plantación de materiais seleccionados para a obtención de madeira.

Tríptico informativo sobre como actuar nas áreas queimadas despois de que se produza un incendio forestal.

Esta guía describe os tratamentos fitosanitarios destinados a protexer o castiñeiro da avespa chinesa (Dryocosmus kuriphilus).